Stavningskontroll svenska online

Vi lever i en era där grammatik väger lätt. Människor föredrar ofta nonchalant bloggande och sociala medier. Men trots allt, dina meningar måste vara grammatiskt korrekta och begripliga. Du kan inte göra små grammatiska fel och hoppas att alla tycker att det är okej. Du måste rätta till dina stavfel, vilka är vanliga för en nybörjare. Detta är vad program för grammatikkontroll på nätet gör:

Sveriges flagga – StavekontrollKontrollerar din grammatik: Som beskrivet av namnet, ett av det viktigaste jobben detta program gör är att kontrollera din grammatik. De är utrustade med alla verktyg som behövs för att göra din text helt korrekt grammatiskt sett. De hittar enkelt subjekt-verb överenskommelser, användning av prepositioner, lämpliga bestämning, konjunktion, anslutande ord och mycket mer. Det finns många regler och bestämmelser inom grammatik, grammatik check svenska om du inte vill hemsökas av dessa regler, måste du använda ett av dessa program.
Undvik idiotiska misstag: Finns det något mer pinsamt än att publicera en text med grammatiska fel. Många kunniga människor hittar lätt dessa misstag i din text. Vad händer då? Du skäms. Så varför inte använda ett program som är programmerat att hitta dessa fel i din text. Inte bara det, det hjälper dig att rätta till dessa fel. Det är här som ett program för grammatikkontroll på nätet kommer in i bilden.
Skapa felfria texter: Dessa rättelseprograms enda syfte är att skapa felfria texter. De hjälper dig inte bara att hitta felen, utan också att korrigera dem. De kan också förse dig med några förslag som passar bra, dessa kan du använda eller bortse från dem. Men, oftast är dessa förslag viktiga för din text. Du bör inte bortse från dessa meddelanden.
Stavningskontroll på 18 språk: Du behöver inte vara en mästare i något ämne för att utmärka dig i det. Vi lever i en digital värld. Nu för tiden, även om du bara har en enkel idé i något språk, kan du skriva engagerande texter. Det här programmet korrigerar text på ungefär 18 språk som t ex katalanska, kinesiska, engelska, portugisiska med flera. Du kan skriva och redigera din text på alla de viktigaste språken i världen. Det är därför dessa program för grammatikkontroll är nödvändiga.

Stavningskontroll

Innan du skickar iväg ett e-postmeddelande i outlook kommer det automatiskt upp en ruta som rättar orden i meddelandet. Denna funktion kan uppfattas som störande, därför kommer det nu en beskrivning om hur du tar bort den.

Längst ner underfliken Verktyg går du in på Alternativ, tryck sedan på knappen Stavning och avkryssa helt enkelt raden där det står “Gör stavningskontroll innan meddelandet skickas”. Nu skall det gå snabbare att skicka ett meddelande och man slipper pop-up rutan som eventuellt hittat ett stavningsfel.

Vad man även kan göra är att kryssa i rutan “Använd autokorrigering när Word inte är e-postredigerare”, under samma flik, Stavning, för att till exempel automatiskt börja varje mening med stor bokstav så slipper man sträcka sig efter shift-tangenten och samtidigt rättar den till vanliga stavfel. Så nu är det att bara skriva på. 🙂

Tillåt stavningskontroll för en enskild elev genom att gå till “Elever” i vänstermenyn.

Hitta eleven, klicka i “Tillåt stavningskontroll för den här eleven” under Tillgänglighetsinställningar och spara.

I en provsituation där du inte vill tillåta stavningskontroll för någon elev, anges “Inga elever”

OBS: Tänk på att eleven även behöver aktivera stavningskontroll i DigiExam klienten genom att välja språk vid knappen “ABC”.

Leave a Reply

Comment
Name*
Mail*
Website*